Педофіл викрав дівчинку просто біля її рідного дому й повів у ліс на мученицьку смерть
У селі Новозбур’ївка Голопристанського району Херсонщини батьки тепер панічно бояться випускати маленьких дітей не тільки на вулицю, а навіть у двір. Вони побоюються, що навіть хвилини без догляду дорослих може вистачити, щоб більше не побачити їх живими. Справжню паніку в селі породило зухвале викрадення і садистська розправа над шестирічним дівчам, яке вбивця викрав просто на очах інших дітлахів. І хоча викритий злочинець уже перебуває в камері міліцейського ізолятора тимчасового утримування, цей страх навряд чи незабаром мине.
 Разом із ще трьома крихітками Анечка (ім’я змінено) близько дев’ятої години вечора 2 вересня гралася на вулиці Гастелло біля свого будинку, поки батьки господарювали. Раптом до групи малят спокійно підійшов незнайомий чорноволосий чоловік років тридцяти, котрий узяв Аню за руку і повів на околицю зі словами: «Покажи мені, як до лісу пройти». Налякані ровесники повтікали додому і нічого не сказали старшим про те, що сталося. Тим часом батьки Анечки стривожилися, побігли в ліс і до темряви шукали там дочку, однак на крик вона не озивалася й додому не повернулася. Після їхнього дзвінка до міліції до пошуків підключилися стражі порядку, співробітники МНС та лісової охорони, які наступного дня все-таки змогли знайти дівчинку. Але вона була вже мертва.
— Нині для лісової охорони гарячі дні — суша, без дощу, тому, щоб уникнути пожеж, ми з ранку до вечора чергуємо в зелених масивах. Однак у п’ятницю навіть уночі поспати не вдалося — разом з рятувальниками й міліцією вийшли шукати дівчинку. Сосновий гай по квадратах прочісували 60 осіб, разом із трьома службовими собаками. Але в сутінках, хоч і з ліхтариками, багато не побачиш, тож результату не було. І тільки близько сьомої години ранку в суботу метрах у двохстах від села виявили тіло дівчинки. Убивця роздягнув і зарив її під корінням сосни, тільки він квапився й не помітив, що з-під шару піску, гілок і хвойної підстілки стирчить дитяча рука. Цю руку пошуковці й помітили, — продовжує житель Новозбур’ївки, лісничий Голопристанського держлісгоспу Херсонщини Анатолій Подгрушко.
Анатолію Федоровичу не раз доводилося шукати в лісі зниклих дітей. Торік співробітники Голопристанського держлісгоспу відшукали двох юних грибників, які всю ніч блукали «у трьох соснах». Але бачити тіло дитини, роздертої не звіром, а двоногим хижаком, було для них страшним потрясінням. Адже попередній огляд показав, що дівчинку зґвалтували, а потім задушили (ці відомості ще має підтвердити судово-медична експертиза).
Примітне татуювання
Співробітники міліції поговорили з дорослими жителями Новозбур’ївки, розпитали малят, що грали з Анею. Малята не дуже виразно описали зовнішність розшукуваного, але всі сказали: у «незнайомого дядька» на руці було дуже страшне татуювання у вигляді скелета, над яким горить вогонь. Пізніше одна з жінок згадала, що чоловіка з таким татуюванням підвозила на своїй машині до курортного селища Залізний Порт. Детективи районного карного розшуку негайно почали його прочісувати, і того дня оперуповноважений Дмитро Григораш помітив на місцевій набережній невідомого із примітною «наколкою» та запросив його пройти за ним до машини.
— Затриманий спочатку зображував невинність і дивувався, що міліція від нього хоче. Однак під час огляду з’ясувалося, що на білизні в 39-літнього мешканця сусіднього села Новофедорівки є сліди кривавих плям, і ця кров не його. Тут допитуваний «зламався» і заговорив, розповівши, що їздив у Новозбур’ївку в гості до знайомої дівчини. Її вдома не було, тож гість вирішив прогулятися селом. На вулиці він побачив компанію малят, що гралися, і повів дівчинку — немов щось під руку штовхнуло. У лісі збоченець роздягнув крихітку і почав грубо на неї тиснути. Вона закричала, і злочинець відразу задушив дівчинку, злякавшись, що на крик прибіжать свідки, — розповідає начальник Голопристанського райвідділу міліції Херсонщини, підполковник Володимир Мартиненко.
Селом злочинця водили в бронежилеті
Наступного дня затриманого привезли до Новозбур’ївки — на відтворення обставин злочину. Для слідства це було процесуальною необхідністю, однак стражі порядку всерйоз побоювалися, що розлючені селяни відберуть «мисливця на дітей» і влаштують над ним самосуд. Щоб цього не сталося, охороняти нелюда «мобілізували» десять спецназівців із загону УБОЗ «Сокіл», а на нього одягли бронежилет і каску. На вулицях села через хвіртки й будинки в спину затриманого летіли важке каміння й прокльони, однак відбити його люди все-таки не наважилися.
Слідством установлено, що злочинець уже був в 2008 році судимий за розбещення неповнолітніх. Кажуть, і до того цей син директора одного з приморських пансіонатів кілька разів вчиняв сексуальні замахи на дітей, однак його батькам вдавалося «гасити» конфлікти. Але якось одна із родин все-таки зважилася дати справі хід, і педофіл опинився у виправній колонії, де самі засуджені розібралися з ним по-своєму, ледь не відрізавши «знаряддя злочину» (лікарям довелося докласти зусиль, щоб приживили його). Тепер за вбивство дівчинки збоченцеві «світить» уже довічний вирок — якщо, звичайно, психіатрична експертиза визнає його осудним.