Під час розгляду питання про пенсійну реформу на голосування буде поставлено дві пропозиції. Cпочатку ініціативу народних депутатів скасувати ухвалений парламентом у липні закон, а якщо це не набере вдосталь голосів, про необхідність застосування статті 131 Регламенту Верховної Ради — коли в процесі підготовки закону до підписання виникли розбіжності з Конституцією та чинними законами. Про це повідомив на брифінгу після погоджувальної ради Голова Верховної Ради Володимир Литвин. За його словами, до закону про пенсійну реформу треба внести декілька уточнень, зокрема, щодо статусу Пенсійного фонду; порядку нарахування пенсій — які роки будуть враховуватися; дати введення закону в дію — 1 вересня вже неприйнятно, пропонується 1 жовтня та 1 січня. Також потребує уточнення норма про те, що держслужбовцям дозволено працювати до 62 років — пропонується, щоб ті держслужбовці, які отримали дозвіл працювати після досягнення пенсійного віку, мали право працювати до завершення терміну дозволу.
В. Литвин висловився за те, щоб разом із проектом держбюджету-2012 уряд вніс до парламенту ще низку необхідних документів, серед яких — програма соціально-економічного розвитку, звіт за виконання бюджету, основні засади грошово-кредитної політики. 
Щоб уникнути протистояння в парламенті в перші дні роботи нової сесії В. Литвин запропонував діяти в такий спосіб: дати можливість провести урочисту частину засідання парламенту, а потім нехай кожна фракція скаже свою позицію щодо законодавчих ініціатив, зокрема, щодо пропозиції від опозиції скасувати норму про кримінальну відповідальність за діяльність колишніх державних діячів. «Я пропоную не спалювати мости, важливо знайти спільні точки, щоб могли прокласти дорогу для Верховної Ради, не руйнувати остаточно її», — підкреслив В. Литвин.