Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі реклами не потребує. У той час, поки менш престижні вузи заманювали абітурієнтів усілякими способами, УДУФМТ тільки завдяки бездоганній репутації в підготовці висококласних фахівців прийняв до своїх лав 6,5 тисячі осіб. Як учорашніх школярів посвячували в сьогоднішні студенти, бачив «Голос України».

Свої привітання новоспечені студенти приймали в залі Київської облдержадміністрації. Одним із перших першокурсників поздоровив міністр фінансів Федір Ярошенко, щоправда, у письмовому вигляді. Лист від міністра зачитав його заступник Юрій Шевченко. У своєму зверненні керівник відомства відзначив, що новому поколінню молоді випало на долю брати активну участь у зміцненні економічної могутності України, а також сприяти її визнанню світовим співтовариством як держави зі стабільною розвинутою економікою.
«Навчайтеся, щоб знати, діяти, жити. Домагайтеся високих результатів у навчанні й будьте активні в суспільному житті», — побажав міністр.
Також напутні слова першокурсникам сказали голова ЦВК Володимир Шаповал, політичний оглядач нашої газети Людмила Коханець і наймолодший викладач вузу — кандидат економічних наук Наталя Коровайченко. Всі вони побажали студентам не марнувати дорогоцінний час і провести його з максимальною користю для себе.
Уже після закінчення офіційної церемонії ректор університету Олександр Покрещук передав до рук студентів символічний студентський квиток і зазначив, що у стінах Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі вони завжди знайдуть підтримку у викладачів, які не тільки поділяться з ними знаннями й частинкою своєї душі, а й стануть для них старшими товаришами.