Цьогоріч у владних кабінетах Сумщини непокоїлись результатами вступної кампанії до місцевих вишів. Підстави для того були: порівняно з минулим роком кількість випускників шкіл області скоротилась на шість тисяч чоловік, а це — майже вдвічі. Та все обійшлось: жоден з вищих навчальних закладів не потрапив до чорного списку тих українських вишів, що залишились без абітурієнтів або майже без абітурієнтів. Найбільше ж їх одержав Сумський державний університет: сюди подали заяви 5 200 чоловік.
На «тихого вбивцю» грошей поки що не дали
Щороку на Сумщині виявляють близько 500 осіб, інфікованих вірусами гепатитів B і С. Але це — лише та частина айсберга, яку можна бачити. Насправді ж, застерігають фахівці, ситуація може бути значно загрозливішою. «Шанс» підхопити вірусний гепатит, уколовшись якимсь зараженим предметом, у 2000 разів вищий, аніж коли йдеться про СНІД.
Директор всеукраїнської громадської організації «Зупинимо гепатит» Дмитро Коваль, побувавши цими днями в Сумах, зазначив, що ще в 2007 році в обласному центрі було прийнято регіональну програму «Антигепатит», якою передбачено фінансування діагностики та лікування хвороби, котру називають «тихим вбивцею». Але термін дії програми завершується 2011 роком, і поки що його не продовжили.