Президент України Віктор Янукович учора взяв участь в урочистому відкритті новозбудованої Київської інженерної гімназії, повідомляє прес-служба глави держави. Вітаючи школярів, їхніх батьків і вчителів із Днем знань, Президент зазначив, що це свято в Україні відзначають у майже 20 тисячах шкіл, де навчатимуться більше чотирьох мільйонів учнів. Уперше до школи цього року пішли понад 400 тисяч дітей. «Я хотів би побажати, щоб навчальний рік був добрим», — сказав Віктор Янукович.

Президент України назвав Київську інженерну гімназію прикладом майбутньої системи освіти і запевнив: в Україні й надалі відкриватимуть нові школи. За його словами, в 2011—2012 навчальному році вводяться в експлуатацію 20 шкіл. «Освітня галузь потребує посиленої уваги влади, — наголосив Віктор Янукович. — Це інвестиції в майбутнє, інвестиції у розвиток нашої країни».

Президент України пообіцяв, що за прикладом цієї гімназії практично в усіх школах нашої держави будуть обладнані сучасні медпункти, які стежитимуть за здоров’ям дітей. Глава держави передав директору гімназії сертифікат на комп’ютерне обладнання.

Під час короткого спілкування з журналістами Віктор Янукович пригадав і своє навчання у школі. Зокрема, зізнався, що добре пам’ятає свій перший дзвінок у школі та першого вчителя, з яким донині тримає зв’язок. Серед його улюблених предметів у школі були математика та фізика. І, як і всі, списував або давав списувати.