Саме стільки грошей з обласного бюджету виділили на розвиток системи освіти в Одеській області. Як розповів «Голосу України» голова Одеської облдержадміністрації Едуард Матвійчук, ці кошти спрямовані на будівництво нових шкіл, ремонт старих, купівлю шкільних автобусів та інші потреби. «В нинішньому році жодну школу в Одеській області не буде закрито», — заявив Едуард Матвійчук.
Одна зі шкіл-новобудов розташована в селі Павлівка Фрунзівського району. На завершення її будівництва було виділено 7,5 мільйона гривень. Нова будівля розрахована на 200 навчальних місць і відповідатиме сучасним стандартам навчальних закладів цього типу. Послужить дітям і стара школа, побудована ще в 1904 році. Там, імовірно, розмістяться виробничі майстерні для трудового навчання учнів.
Новосілля справить сьогодні й двоповерхова школа в селі Немирівське Балтського району. Її будівництво розпочалося ще в 1993 році, а потім через відсутність фінансування було заморожене. Виділені з обласного бюджету кошти ефективно використали — протягом чотирьох місяців будівництво школи велося практично цілодобово.
Лише п’ять тисяч школярів Одеської області сьогоднішнє свято відзначать у нових школах.