Голова Комітету у закордонних справах Олег Білорус провів зустріч із Головою Комісії із зовнішньої політики та європейської інтеграції парламенту Республіки Молдова Ігорем Корманом.

Голова Комісії із зовнішньої політики та європейської інтеграції парламенту Республіки Молдова Ігор Корман перебуває в Україні для участі в засіданні голів національних парламентських делегацій ПА ЄВРОНЕСТ.

Голова Комітету у закордонних справах 

О. Білорус привітав гостей з Національним святом Республіки Молдова та висловив сподівання щодо інтенсифікації міждержавних взаємовідносин на рівні парламентських комітетів, міжпарламентських асамблей та груп дружби.

Сторони звернули увагу на тенденцію до поглиблення і всебічного розвитку співробітництва в економічній і культурній сферах, наголосили на необхідності проведення до кінця 2011 року спільного парламентського засідання на рівні відповідних комітетів та відзначили можливість створення двосторонньої міжпарламентської асамблеї України та Молдови.

Голова Комісії із зовнішньої політики та європейської інтеграції парламенту Республіки Молдова підкреслив важливість візиту до України. Зокрема, І. Корман зауважив, що, на його думку, парламентські контакти на рівні відповідних комітетів, асамблей, а також груп з міжпарламентських зв’язків є надзвичайно важливими, та поінформував присутніх про поточну політичну ситуацію в парламенті Республіки Молдова. Він також висловив сподівання, що зустрічі на рівні комітетів сприятимуть активізації двосторонньої співпраці, у тому числі й на міжпарламентському рівні.

У зустрічі також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Іон Стевіле.

За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради.