У Комітеті з питань європейської інтеграції відбулася зустріч глав делегацій національних парламентів країн—учасниць Східного партнерства у Парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ.
Захід був присвячений питанням підготовки до першої пленарної сесії асамблеї, яка відбудеться 14—15 вересня цього року у Страсбургу, та узгодженню позицій країн-партнерів щодо ключових питань її порядку денного.
У зустрічі взяли участь глава постійної делегації Верховної Ради України у ПА ЄВРОНЕСТ Борис Тарасюк, глава постійної делегації Міллі Меджлісу Азербайджанської Республіки у ПА ЄВРОНЕСТ Елькхан Сулейманов, глава постійної делегації Національних зборів Республіки Вірменія у ПА ЄВРОНЕСТ Ваан Ованнесян, глава постійної делегації парламенту Грузії у ПА ЄВРОНЕСТ Давід Дарчіашвілі, глава постійної делегації парламенту Республіки Молдова у ПА ЄВРОНЕСТ Ігор Корман.
Основну увагу сторони приділили обговоренню проекту доповіді Комітету з політичних питань, прав людини та демократії ПА ЄВРОНЕСТ щодо рекомендацій саміту Східного партнерства—2011 і декларації щодо Білорусі.
Глава української делегації Борис Тарасюк також запропонував розглянути та погодити пропозиції української сторони до календарного плану діяльності асамблеї на 2011—2012 рр.
Учасники зустрічі ухвалили підсумковий протокол, у якому висловили впевненість у тому, що консолідація позицій країн Східноєвропейського компонента має стати запорукою ефективного вирішення конкретних питань і завдань, передбачених установчими документами ПА ЄВРОНЕСТ.
За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради.