Музею-заповіднику Івана Франка у родинному селі Нагуєвичі Дрогобицького району присвоять статус національного. Про це під час святкування 155-річчя з дня народження Каменяра заявив міністр культури Михайло Кулиняк.

Земляки Франка до чергових роковин письменника готувалися по-господарськи. Родинну хату після довгих років нарешті перекрили соломою. На подвір’я завезли видовбані з дерева вулики. Відновили дерев’яні статуї на стежці Франка. 

З обласного бюджету виділено близько 200 тисяч гривень, але більшість робіт виконано за рахунок спонсорської допомоги та силами громади.

— Його ім’я не вмерло, а живе вічно у пам’яті кожного українця, — сказав у своєму слові голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, з ініціативи якого виконано великий обсяг робіт у Нагуєвичах.

Свято не зіпсували навіть вигуки «Ганьба!» під час виступу радника Президента Ганни Герман та спроба міліції не допустити до трибуни депутата обласної ради Ірину Фаріон. І землякам Франка, і гостям було прикро, що навіть під час свята великого сина українського народу нас роздирали дрібні політичні чвари.