Усі звинувачення екс-охоронця Миколи Мельниченка, розповсюджені ним у засобах масової інформації стосовно Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, виявилися брехливими.

Як вже повідомляв «Голос України», 29 серпня Васильківський міськрайонний суд Київської області постановив рішення, яким повністю задовольнив позовні вимоги В. Литвина про визнання відомостей, розповсюджених М. Мельниченком, зокрема про причетність до вбивства Георгія Гонгадзе, такими, що не відповідають дійсності. Доречно нагадати, що це вже не перше рішення суду, яке викриває ганебні дії М. Мельниченка проти В. Литвина. У січні 2006 року Деснянський районний суд м. Києва також прийняв рішення про визнання недійсними відомостей, які розповсюджував Мельниченко стосовно позивача. Тоді екс-охоронець зник з території України, зайнявшись так званим «бізнесом». Рішення набрало законної сили, але Мельниченко знехтував ним і досі його не виконав. Саме тому представники В. Литвина у Васильківському міськрайонному суді Київської області наполягали на безпрецедентному судовому вердикті — заборонити М. Мельниченку здійснювати неправомірні дії щодо поширення будь-якої недостовірної інформації про позивача. Суд погодився з аргументами адвокатів і ухвалив саме таку санкцію щодо розповсюджувача наклепів на В. Литвина.

Отже, після набуття чинності цим рішенням М. Мельниченко не зможе розповсюджувати недостовірну інформацію про нібито причетність позивача до скоєння вбивства журналіста Гонгадзе чи про нібито скоєні з його вини інші злочини. Мабуть, Мельниченку вже роз’яснив адвокат Неділько, що у разі порушення цього рішення суду його (М. Мельниченка) можуть притягти навіть до кримінальної відповідальності. Представники В. Литвина у суді пояснили «Голосу України», що лише така заборона на сьогодні є дієвою і дає змогу припинити потік брехні, брудної інформації про позивача, яку невтомно розповсюджує колишній охоронець. Також адвокати ще раз налогосили, що претензій до журналістів чи засобів масової інформації позивач не має, а необхідність їх притягнення як співвідповідачів встановлена законом. Ураховуючи це, суд зобов’язав засоби масової інформації, які розповсюдили недостовірну інформацію про позивача, спростувати її, також суд зобов’язав Мельниченка за свій рахунок організувати та провести прес-конференцію, де той має спростувати раніше поширені ним неправдиві відомості про позивача.