Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 8-й тур.
26 серпня. «Металург» — «Олександрія». 3:1. 2 100 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Голи: Траоре, 53, Морозюк, 60, Іванко, 83 — Сидоренко, 29.
«Волинь» — «Оболонь». 1:1. 4 600 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Майкон, 44 — Тимченко, 12. Вилучено Сімініна («Волинь», 32, друге попередження).
27 серпня. «Кривбас» — «Зоря». 2:1. 7 000 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Бартулович, 77, Самодін, 81 — Білий, 28. На 77-й хвилині Бартулович («Кривбас») не реалізував пенальті.
«Арсенал» — «Таврія». 2:3. 5 046 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Ковпак, 76, Мазілу, 90+2 (п) — Симоненко, 36 (автогол), Назаренко, 47, Гігіадзе, 89 (п). Вилучено Хомина («Арсенал», 89, фол останньої надії).
28 серпня. «Іллічівець» — «Ворскла». 4:1. 5 500 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Тищенко, 14, Кожанов, 61, 86, Фомін, 84 — Янузі, 63. Вилучено Оберемка («Ворскла», 77, друге попередження).
«Дніпро» — «Динамо». 0:4. 20 568 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Попов, 24, Мілевський, 25, Ярмоленко, 45+2, 70.
«Чорноморець» — «Шахтар». 2:2. 4 610 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Голи: Бурдужан, 5, 90 — Жадсон, 25, Мхітарян, 83.
«Карпати» — «Металіст». 1:2. 5 800 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Крістобаль, 83 — Гав’єр, 31, Девич, 89. Вилучено Фініньо («Металіст», 87, друге попередження), Кополовця («Карпати», 90+3, друге попередження).
Бомбардири: Майкон («Волинь») — 8 м’ячів, Гав’єр («Металіст») — 6, Ідейє («Динамо»), Крістальдо («Металіст») — по 5.
Досить цікавим видався поєдинок у Львові. Хоча моральний стан футболістів «Карпат» і «Металіста» надто різнився. Харків’яни прибули на зустріч після блискучої перемоги в Лізі Європи над французьким «Сошо» і перебували в доброму гуморі.
Натомість «Карпати» вилетіли з цих змагань. Тому зрозуміло, яким був їхній настрій. Хоча львівські футболісти повністю віддавалися боротьбі. І, здавалося, зачепилися за нічию, зрівнявши рахунок на останніх хвилинах основного часу. Але «Металіст» зусиллями Марко Девича вирвав перемогу.
Сенсація сталася в Одесі. «Шахтар» по ходу зустрічі поступався «Чорноморцю». Зрівняв рахунок, а під завісу зустрічі вийшов уперед. Однак господарі не здалися і вибороли почесну нічию. «Гірникам» втрата двох очок коштувала першого місця в турнірній таблиці. На ньому за  рівності очкових показників, але завдяки ліпшій різниці забитих і пропущених м’ячів, розмістилося київське «Динамо», котре здобуло яскраву перемогу в Дніпропетровську.
Саме на «Дніпро-Арені» відбулася головна подія туру. Динамівці влаштували побиття дніпропетровському клубу, котрий ніяк не вийде зі «штопора». Ніби дніпряни і старалися, і билися щосили, і виконавці у них є досить управні. Але «Динамо» було значно мотивованіше, діяло злагоджено і в обороні, і в атаці. Рахунок міг би бути ще більшим, якби кияни скористалися ще кількома нагодами забити.
Гуанде Рамос:
— Потрібно визнати, що «Динамо» сьогодні було сильнішим, що відбилося на табло. Незважаючи на те, що ми домінували протягом усього матчу, не змогли це втілити в результат...
Юрій Сьомін:
— Ми задоволені цією перемогою. Вважаю, це був найкращий матч «Динамо» у цьому сезоні. Наші футболісти роз’їжджаються до національних збірних. І дуже важливо, щоб вони повернулися в такому самому стані, в якому перебувають нині.
— Чи очікували такої гри від команди після непоказного виступу проти «Літекса»?
— Я не згодний з вами, бо з «Літексом» обидва поєдинки ми провели досить непогано. У Болгарії зіграли гірше, але вдома — цілком пристойно. Особливо другий тайм. Чи очікував я, що так буде сьогодні? Ми до такого готувалися.
— Чи було у вашій тренерській кар’єрі таке, щоб опонент у перерві міняв одразу трьох гравців?
— Це нормально. Господарям вдалося змінити ситуацію. Адже грати в другому таймі нам було значно складніше, і «Дніпро» мав нагоди забити.
— Три роки тому ви виграли тут із таким самим рахунком. Яка перемога далася важче?
— Сьогодні було складніше, тому що «Дніпро» став сильнішим.
— Що скажете про гру Ідейє?
— Людині властиво помилятися. От і він сьогодні припустився багатьох похибок у завершальній стадії атак. З другого боку, Браун був дуже корисний у передній лінії, тиснув на оборону суперника, і тому я б оцінив його роботу позитивно. Але якість треба підвищувати.
— Коли Шевченко повернеться на поле?
— З 2 вересня він почне тренуватися...
Фото Павла КУБАНОВА.
Грають «Арсенал» і «Таврія».