Під час учорашньої робочої поїздки на Рівненщину Президент України Віктор Янукович у Рівному взяв участь у відкритті Центру променевої терапії Рівненського обласного онкологічного диспансеру, ознайомився з роботою Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України. А у селі Пересопниця Рівненського району глава держави взяв участь в урочистих заходах з нагоди 450-річчя Пересопницького Євангелія, на якому присягають президенти України.
З нагоди ювілею на батьківщині Української Першокниги (а на нього прибули також офіційні делегації з Польщі та Астраханської області Російської Федерації, з якими Рівненщина підтримує ділові стосунки, багато гостей з інших регіонів України та із-за кордону) офіційно відкрито культурно-археологічний комплекс «Пересопниця» з музеєм та кімнатами для роботи постійно діючої археологічної експедиції. Він побудований у рекордно короткі строки за підтримки Президента України. Адже нинішній рік на державному рівні проголошено Роком Української Першокниги.
Відкриття комплексу у Пересопниці, а відтак ще одного туристичного маршруту, супроводжувалося літературно-музичною композицією «Повернення Першокниги через 450 років», виступами учасників І Міжнародного фестивалю духовної музики «Блага вість Пересопниці», пересопницькими читаннями, презентацією ювілейної монети та погашенням немаркованого конверта, випущеними до цієї знаменної дати. Присутні на святі мали можливість долучитися до написання сучасного рукопису літературного перекладу Пересопницького Євангелія. І, звичайно ж, побувати у... минулому, відвідавши відтворене княже місто Х—ХІІ століття. Саме тоді Пересопниця мала такий статус — тут далекого 1150 року князі укладали мир для Північної та Південної Русі. 
Олександра ЮРКОВА.
Рівне.
***
Беручи участь у відкритті Центру променевої терапії Рівненського обласного онкологічного диспансеру, Президент подякував усім, хто долучився до зведення Центру, — місцевій владі, лікарям, будівельникам та інвесторам, зокрема фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».
Глава держави зазначив, що сьогодні стан лікарень в Україні, на жаль, «не відповідає сучасним вимогам». Відтак він підкреслив, що керівництво держави приділяє пріоритетну увагу реформуванню медичної галузі. «Цього чекають люди», — сказав Віктор Янукович, наголосивши: «Ми зобов’язані зробити все, щоб охорона здоров’я стала пріоритетною галуззю».
Глава держави переконаний, що основою для активнішого впровадження таких реформ та інших соціальних програм стане економічне зростання, яке нині спостерігається в Україні. Так, за його словами, минулого року зростання ВВП становило близько 4,5 відсотка, а цьогоріч цей показник сягне майже 5 відсотків. «Безумовно, зростання ВВП дасть можливість підвищити рівень доходів у бюджеті. А це те, на чому базуються всі соціальні програми», — підкреслив Президент, повідомляє його прес-служба.
Він також узяв участь у заходах із нагоди 450-річчя Пересопницького Євангелія та у відкритті культурно-археологічного центру «Пересопниця».
Звертаючись до присутніх, глава держави зазначив, що Пересопницьке Євангеліє надихало до сумлінної праці «не одне покоління українських державотворців, громадських діячів, науковців», а саму книгу назвав «безцінним джерелом для істориків та мистецтвознавців».
Влада не повинна втручатися в діяльність судів. Про це Президент України Віктор Янукович заявив в інтерв’ю журналістам на Рівненщині, відповідаючи на запитання про перебіг судового процесу над Юлією Тимошенко.
Він висловив переконання, що новий Кримінальний процесуальний кодекс поліпшить загалом ситуацію в цих питаннях, зокрема зрівняє у правах сторону захисту і сторону обвинувачення.