У селі Черче (Івано-Франківська область), відомому своїми лікувальними водами та грязями, відкрито обласний навчально-реабілітаційний центр для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Ще у 2007 році недобудоване приміщення, яке планувалося раніше під школу, передали у спільну власність територіальних громад сіл та селищ області. Будівельні роботи розпочалися у 2008 році. А у 2010-му було прийнято рішення про спільне фінансування Черченського НРЦ за рахунок коштів державного та обласного бюджетів. Зокрема, у 2011 році на це виділено 4,4 мільйона гривень і ще 300 тисяч — на обладнання.

Перша черга центру розрахована на 60 учнівських місць. Тут діти житимуть і навчатимуться, а на лікувальні та реабілітаційні процедури їх возитимуть у санаторій «Черче», що неподалік. Згодом збудують ще майстерні та спальний корпус. У перспективі, за словами начальника управління освіти і науки ОДА Зінаїди Болюк, це буде велика школа І—ІІ ступенів, в якій проходитимуть реабілітацію і маленькі пацієнти з інших областей. Втім, і в Івано-Франківській області дітей з вадами фізичного та розумового розвитку на обліку — понад 11,5 тисячі. З них більш як 2,6 тисячі — хворі на ДЦП.