Анатолій ПРИСЯЖНЮК, голова Київської ОДА:
Проголошення незалежності нашої країни розбудило у мені патріотизм. Гадаю, це стосується й усіх людей, кому не байдужа доля рідного краю. Якщо замислитися: 20 років незалежності України — багато це чи мало? З одного боку, мало, бо за цей час ми не встигли досягти серйозних успіхів, аби бути гордими за себе і свою країну. З іншого — за минулі 20 років не виникло жодної смертельно небезпечної загрози нашій незалежності, що надзвичайно важливо. За цей час у країні не було крові. В історії незалежної України не було того, що пережили інші самодостатні держави.
Та головне полягає в тому, що за роки розбудови незалежної Української держави вже, сподіваюсь, усім стало зрозуміло: будь-яка політична сила, будь-який керівник, котрий прийшов до влади, незважаючи на свої особисті політичні погляди, які на початку його кар’єри були далекі від цінностей незалежності, змушений тепер цю незалежність захищати.
Тетяна ГОРДІЄНКО, 39 років, із с. Вишеньки Київської області:
Наша країна ще зовсім молода, щоб оцінювати великі здобутки. Але того, хто багато критикує, хочу запитати: «А що ви зробили для того, щоб іншим було добре?» Давайте почнемо змінювати нашу країну з себе.