Служби цивільного захисту Кіровоградської області провели тренування з протидії загрозам мирного часу та особливого періоду. Структурні підрозділи обласного управління ДСНС продемонстрували роботу пересувного пункту управління, пункту життєзабезпечення аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС, мобільних пунктів обігріву тощо. Відпрацювали також рятування постраждалих через вибух на міському залізничному вокзалі, гасіння пожежі та розбір будівельних конструкцій і надання невідкладної медичної допомоги.

У навчаннях взяли участь понад 100 посадовців різних рівнів: голови райдержадміністрацій, міськвиконкомів, керівники спеціалізованих служб цивільного захисту, фахівці з питань НС РДА, міськвиконкомів, начальники районних підрозділів обласного управління ДСНС, головні лікарі центральних лікарень та начальники міськуправлінь охорони здоров’я.

Начальник управління ДСНС в області генерал-майор служби цивільного захисту, Віктор Федорчак повідомив, що всі заплановані в області заходи з підготовки до зими виконані у повному обсязі: перевірено техніку, створено резерв паливно-мастильних матеріалів, уточнено та відпрацьовано плани реагування і взаємодії з відповідними службами.

Фото прес-служби управління ДСНС в Кіровоградській області.