Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у четвер провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндської Республіки в Україні Крістером Міккелссоном (на знімку), який завершує свою дипломатичну місію в нашій країні.
На початку зустрічі В. Литвин високо оцінив особистий внесок пана Посла у всебічне поглиблення відносин між нашими країнами.
Голова Верховної Ради наголосив, що нині є всі необхідні умови для подальшого поглиблення міждержавних зв’язків, у тому числі їх парламентської складової. За словами В. Литвина, український парламент готовий до активізації міжпарламентського діалогу на рівні комітетів, фракцій і груп. У цьому контексті він запропонував розглянути питання про формування групи з міжпарламентських зв’язків з Україною у фінському парламенті.
В. Литвин також зазначив, що українські парламентарії зацікавлені брати участь у різних форумах парламентського виміру в рамках співробітництва Скандинавських і Балтійських країн, зокрема як запрошені гості у щорічних сесіях Парламентської конференції Балтійського моря.
Своєю чергою пан Посол наголосив, що взаємини між Україною та Фінляндією розвиваються в дусі довіри та партнерства, та заявив, що Фінляндія підтримує євроінтеграційні прагнення України.
Голова Верховної Ради висловив переконання, що у нинішньому році необхідно завершити переговорний процес щодо підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. На думку В. Литвина, це «певною мірою дисциплінує» вітчизняних політиків та дасть змогу сконцентруватися над реалізацією європейського курсу нашої держави, «а не розробляти альтернативні сценарії розвитку України».
Прес-cлужба Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.