Умінню влади демонструвати «турботу про культуру» можна лише позаздрити. Так, Полтавський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Гоголя днями урочисто відкрили уже ... втретє. Вперше урочистості відбувалися, коли у грудні минулого року тут завершили внутрішні роботи, вдруге «новосілля» справили уже в березні нинішнього. Однак і тоді спантеличеним полтавцям було заявлено, що поки «театр відкрили лише для колективу», оскільки ще не всю апаратуру встановлено. І ось, нарешті...
Тепер же полтавці жартують: «А чи буде й четверте відкриття?». Схоже, що буде, оскільки прем’єра першої у новому приміщенні вистави — «Назар Стодоля» — відбудеться лише 14 жовтня. От тоді й можна буде говорити про «остаточне» відкриття! Щоправда, «Назара Стодолю» показали й у День Незалежності — 24 серпня, однак «не для всіх», оскільки вхід був лише за запрошеннями.
...Поки що ж актори і весь колектив продовжують обживатися у своєму приміщенні, яке вони покинули ще у 2006 році.
— Хочеться вже бачити повну залу глядачів, усі актори дуже скучили за цим, — каже актор театру та режисер Богдан Чернявський. — Нині на репетиціях перевірятимемо сцену, звукове і світлове обладнання, відновимо увесь репертуар, який був втрачений за ці три роки. На оновлену сцену треба перенести нові вистави, створені в умовах інших концертних залів. Тож протягом вересня працюватимемо саме над цим.
Наступною прем’єрою буде «Фортеця» за Леонідом Бразовим. Окрім цього, до нового року плануємо ще три прем’єри. Ми, театрали, люди забобонні, боїмося розказувати наперед, — каже в. о. головного режисера театру Владислав Шевченко.
Загалом, повідомили у владних кабінетах, на ремонтні роботи витрачено 26 млн. грн. державної субвенції та близько 30 млн. грн. з обласного бюджету. Цікаво, що після реконструкції глядацький зал стане просторішим, але кількість місць зменшиться майже на дві сотні.