На місця доставлено вже 85% навчальної літератури. Інші підручники обласні управління освіти отримають до 28 серпня. Про це вчора під час відвідування одного зі столичних ліцеїв заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

— До першого вересня державне замовлення на підручники для одинадцятих класів буде виконано стовідсотково. У середні загальноосвітні школи передадуть 5,1 млн. підручників, — зазначив міністр.

За його словами, цього року фінансування і видання підручників почали на три місяці раніше, ніж попереднього. Він також зазначив, що МОНМС повернуло видавництвам всі борги, що накопичилися за минулі роки, і забезпечило створення резервного фонду навчальної літератури.

Крім того, Дмитро Табачник заявив, що таку готовність зустріти новий навчальний рік працівники міністерства демонструють уперше за останні 16 років.

Як уже писав «Голос України», раніше представники Міносвіти обіцяли, що всі підручники для одинадцятикласників завезуть у школи ще до Дня Незалежності.