Відповіді саме на це запитання принципово зажадав від керівників райдержадміністрацій голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.
7—8 грудня минулого року паводок завдав чималої шкоди інфраструктурі Закарпаття, про що «Голос України» оперативно й розлого інформував читачів. Звичайно, постраждало й населення. Для ліквідації наслідків стихії урядом було виділено 16 мільйонів гривень.
Голови райдержадміністрацій доповіли, що більшість пошкоджених «великою водою» мостів, доріг, дамб та берегоукріплень будуть готові до першого вересня. Зокрема, у Міжгірському районі повністю буде відновлено 5 об’єктів, Тячівському — 13, Хустському — 5. Проблеми виникають з проведенням тендерів на деяких об’єктах.
— У вас було півроку, щоб оптимально використати виділені урядом кошти. Тому зараз не варто нарікати на КРУ, податкову чи на когось іншого, окрім себе, бо часу було достатньо. Нині йдеться не тільки про «сухий» звіт. Адже від того, наскільки швидко вдасться відновити пошкоджені мости, дамби, будівлі, залежить комфортне життя постраждалих закарпатців, їх безпека перед загрозою ймовірної стихії. Ми повинні убезпечити людей від можливого лиха, а якщо увійдемо в осінній сезон з недобудованими об’єктами, то невдовзі доведеться витратити удвічі більше. Це аксіома, — акцентував Олександр Ледида.
Водночас він поставив чітке завдання: головам Іршавської, Міжгірської, Рахівської, Тячівської, Хустської райдержадміністрацій і начальнику облуправління капітального будівництва взяти під персональну відповідальність здійснення необхідних заходів для повного й ефективного використання коштів. Також керівники всіх районів до 29 серпня повинні подати конкретний звіт про виконання протипаводкових робіт і використання коштів. Про це буде поінформовано уряд.
Закарпатська область.