Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 7-й тур.
19 серпня. «Зоря» — «Арсенал». 0:3. 3 000 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Кобахідзе, 16, 53, Ковпак, 62.
20 серпня. «Чорноморець» — «Волинь». 0:0. 4 610 глядачів. Рефері — Кутаков (Бровари).
«Олександрія» — «Оболонь». 1:0. 4 250 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Гол: Кабанов, 73.
21 серпня. «Шахтар» — «Іллічівець». 3:0. 38 125 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Едуардо, 7, Тейшейра, 30, Селезньов, 51. Вилучено Невмиваку («Іллічівець», 77, друге попередження).
«Ворскла» — «Дніпро». 0:0. 7 850 глядачів. Рефері — Шандор (Львів).
«Динамо» — «Кривбас». 1:0. 7 300 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Гол: Ярмоленко, 50.
«Таврія» — «Карпати». 1:1. 7 800 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Калиниченко, 33 — Лукас, 78.
«Металіст» — «Металург». 2:0. 19 752 глядача. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Крістальдо, 14, 35.
Бомбардири: Майкон («Волинь») — 7 м’ячів, Ідейє («Динамо»), Гав’єр, Крістальдо (обидва — «Металіст») — по 5.
Досить легку перемогу здобув «Шахтар», котрий демонструє стабільну і привабливу гру. Хоча Мірча Луческу критикував підопічних. Мовляв, вони діяли як слід лише в першому таймі. А от після перерви... «На другу половину зустрічі наші футболісти вийшли розслабленими. У такий футбол грають на канікулах, а не в чемпіонаті», — сказав тренер чемпіонів. А от вболівальникам гра «Шахтаря» сподобалася. І вони щиро раділи перемозі своїх улюбленців.
Переконливо зіграв у Луганську «Арсенал» і впритул наблизився до лідерів. Зберегло свою другу позицію в турнірній таблиці київське «Динамо». Але перемога вдома над «Кривбасом» далася киянам нелегко. Все вирішив потужний красивий удар  здалеку Андрія Ярмоленка (на знімку) одразу після перерви. А от у першому таймі кияни діяли з натугою, нагадуючи дуже перевтомлену людину, котра виконує надважку і неприємну роботу.
Однак після відпочинку і, либонь, предметної розмови зі своїм наставником господарі помітно додали у грі і почали діяти значно привабливіше. Зрештою, забили той єдиний м’яч і не пропустили.
Добре відомо, що нині «Динамо» має серйозні кадрові проблеми. Травмовані лідери команди: Шевченко, Гусєв, Михалик. А тут напередодні зустрічі з криворіжцями ще й Єременко з Нінковичем захворіли. Не треба забувати й про те, що конкретно до цього поєдинку динамівці мали обмаль часу для підготовки, бо перед цим провели нелегкий поєдинок Ліги Європи у Болгарії з «Літексом».
Ну а «Кривбас» виявився дуже мотивованим у протистоянні з «Динамо». Юрій Максимов добре налаштував своїх футболістів на матч з титулованим суперником. До того ж, криворіжці показали, що відмінно підготовлені функціонально. Тому й зіграли на динамівському стадіоні гідно і самі мали моменти забити.
А «Динамо» тим часом продовжує роботу на трансферному ринку. Днями з’явилася інформація про можливий перехід до київського колективу 21-річного півоборонця збірної Словаччини Володимира Вайсса. Цей гравець належав англійському клубу «Манчестер Сіті», але перебував в оренді в шотландському «Рейнджерсі» (Глазго). Ситуацію прояснив Юрій Сьомін:
— Вайсс уже пройшов медогляд і найближчим часом буде заявлений за нашу команду. Це молодий і перспективний гравець, котрий, сподіваюся, нам дуже допоможе. Те, що Володимир не підійшов «Манчестер Сіті», мене не надто бентежить. Адже багатий англійський клуб робить ставку лише на «зірок». Вайсс різноплановий виконавець, може грати крайнього хавбека, інсайда. Якраз на цих позиціях ми маємо проблеми. Свого часу «Динамо» (Київ) придбало нікому не відомого Романа Єременка. А тепер його вже бажають бачити у себе кілька елітних європейських клубів...
Ось уже три тури не може виграти «Дніпро». «Сухою» нічиєю в Полтаві він, зрозуміло, засмутив своїх прихильників. Однак наставник дніпрян, іспанський тренер Гуанде Рамос, навіть у такій непривабливій ситуації намагався знайти позитивні риси у грі підопічних.
— Варто наголосити на тому факті, — зазначив він, — що ми не пропустили. Протягом тривалого часу «Дніпро» не міг похвалитися зустрічами з нулем у своїх воротах — сьогодні це вдалося. При цьому весь матч ми намагалися забити гол. А другий тайм був нашим монологом. Моя команда йшла до воріт, але забити не вийшло. Хоча віддали на полі все, що могли. Як на мене, «Дніпро» домінував і був ближчим до перемоги. «Ворскла» сподівалася виключно на контратаки. Натомість наша гра більше була спрямована на те, щоб забити і виграти...
 
Едуардо (ліворуч) і Євген Селезньов забивали  і результативні передачі робили.
Фото Андрія КРИМСЬКОГО.