Суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв відмовився розглядати клопотання щодо допуску до екс-прем’єра Юлії Тимошенко її особистого лікаря. «Стан здоров’я підсудної є задовільним, про що свідчать результати огляду лікарів СІЗО», — зауважив він у відповідь на скарги Тимошенко щодо збереження у неї симптомів невідомої хвороби. Щоправда, лідер «Батьківщини» заявила, що ніхто її не оглядав, і виявила готовність, щоб це зробив її особистий лікар у будь-яку хвилину під час засідання суду або у його перерві. Водночас вона пообіцяла не використовувати свій стан здоров’я для обґрунтування клопотання про зміну міри запобіжного заходу.
Без уваги суду залишилося й клопотання екс-прем’єра щодо надання їй додаткового часу для підготовки до дачі свідчень. «У мене був лише один день для підготовки до свідчень — п’ятниця. Ви знаєте, що у вихідні дні адвокатів не можуть допустити до мене в СІЗО, тому в суботу і неділю я не мала можливості ознайомлюватися з матеріалами справи та підготуватися до свідчень», — заявила підсудна, повідомив УНІАН.
Зрештою, півторагодинне обговорення стану здоров’я Тимошенко та її небажання давати свідчення на цьому етапі призвели до того, що суд змінив порядок роботи і перейшов до дослідження письмових доказів у справі.
Водночас Родіон Кірєєв ухвалив рішення стосовно усунення від справи адвоката Ю. Тимошенко Миколи Титаренка до кінця процесу. На його переконання, той зловживав правами адвоката і, попри попередження, продовжував не виконувати розпорядження головуючого і порушувати порядок у залі суду.
...єдність у різноманітті
У Дніпропетровському художньому музеї до Дня Незалежності відкрито виставку творів декоративно-ужиткового і народного мистецтва.
Вона діятиме в рамках другого фестивалю «Єдність у різноманітті». Відвідувачі вперше за багато років побачать унікальні твори декоративно-ужиткового й народного мистецтва, що зберігаються у фондах музею і тривалий час не експонувалися. Тут і придніпровські вишиті рушники, і петриківська кераміка, і решетилівські гобелени, і львівське скло, і косівська й київська кераміка.
Не залишаться поза увагою і твори інших національних шкіл. Відвідувачі побачать димківські іграшки, жостівські таці, лаковані скриньки, розписані майстрами Хохломи, Мстери, Палеха (Івановська область, Росія). А також литовські гобелени, кераміку, вироби зі шкіри, латвійські мистецькі композиції, естонську та грузинську кераміку й чеканку, вироби вірменських майстрів. 25 серпня тут відбудеться науково-практична конференція, присвячена народному мистецтву і пройдуть майстер-класи з петриківського розпису, української та литовської вишивки.
Виставка триватиме до 31 жовтня.
Дніпропетровщина.
Фото автора.