У святкуванні 25-річчя першого в Україні Співочого поля у Тернополі взяли участь 250 професійних та колективів художньої самодіяльності з Тернопільщини, Херсонщини, Миколаївщини, Вінниччини, Буковини та багатьох інших регіонів. За ці роки поле стало потужним осередком культури, національно-патріотичного виховання. Тут відбувалися республіканські свята народної творчості, фестивалі козацької пісні «Байда» та інші численні заходи. До ювілею Співоче поле оновили, тепер воно зможе прийняти набагато більше артистів і глядачів. Два минулі вихідні тривали урочистості, концерти з нагоди ювілею, було розгорнуто виставку народних ремесел.
А напередодні у райцентрі Гусятин на оновленому стадіоні відбулося обласне Свято хліба. Спеціально для цього місцеві господині спекли красень-коровай, який «потягнув» на рекорд України. Сертифікат про занесення до Книги рекордів України її представник, заслужений артист України Олександр Бурміцький, вручив голові ОДА Валентину Хоптяну. Нині Тернопільщина націлилась на рекордний врожай хліба, тож пекти коровай було з чого. Його висота — 2 метри, у діаметрі — 4 метри. На виготовлення пішло 600 кг борошна, 1100 яєць, 15 кг масла, 30 кг цукру, 15 кг цукрової пудри, 120 літрів молока та інших інгредієнтів. Кожному учаснику свята дістався шматочок смакоти.
Днями повністю завершено газифікацію Гусятинського і Теребовлянського районів, у селі Звинячі Чортківського району відкрито реконструйовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Це неповний перелік 20 конкретних справ, з якими область підійшла до 20-річчя Незалежності України.