Сільгоспвиробникам —дешеві кредити
 
Ціни в Україні зростають через домовленість олігархів з можновладцями. Про це заявив лідер Комуністичної партії Петро Симоненко (на знімку), повідомляє прес-служба КПУ.
Тож, за його словами, чинна влада виконує роль не так регулятора, як наглядача, тобто керівника над власністю олігархів. Для того, щоб контролювати ціни, каже парламентарій, має бути політична воля. Також треба жорстко карати тих, хто їх підвищує. А ще необхідно захищати внутрішній ринок від закордонної продукції.
Крім того, народний обранець вважає, що потрібно змінювати аграрну політику в країні. Бо держава сьогодні не підтримує власника паю, а навпаки, — створює умови для його пограбування. Приміром, нинішнього року, за його словами, продавати зерно розпочали більш як з двох тисяч гривень за тонну, а нині ціни впали на 500 грн. Це, на його переконання, — маніпуляції світових крадіїв. Водночас і вітчизняні олігархи намагаються знизити ціну.
«Має бути паритет між державою і власником паю, — переконаний П. Симоненко. — Також треба підтримувати сільгоспвиробника, щоб він зміг собі купити комбайн, трактор, мінеральні добрива, солярку тощо. А тверда цінова політика дасть можливість йому планувати свій розвиток». Такі підходи, на думку народного обранця, захистять селянина та створять передумови для соціальної інфраструктури.
Лідер КПУ підкреслив, що селяни повинні об`єднуватися в кооперативи і створювати ферми. А держава, у свою чергу, має їм допомагати дешевими кредитами та надавати можливість захищати свої інтереси під час продажу зерна за кордон.