Рятувальники заявляють: понад два десятки зафіксованих в інтернаті порушень правил пожежної безпеки керівництво установи не усуває вже п’ять років. Пояснення традиційне: місто не дає фінансів, повідомляє прес-служба севастопольського Управління МНС.
В установі мешкають 178 людей похилого віку. В МНС стверджують, що три чверті пенсії вони віддають за проживання. У свою чергу, в. о. начальника управління праці та соціального захисту СМДА Галина Шик уточнює, що всі ці гроші йдуть на утримання пенсіонерів.
«Щоб очистити евакуаційні виходи, замінити план евакуації, провести інструктаж із пацієнтами та ще багато чого іншого — кошти не потрібні», — парирують рятувальники. І наполягають, що треба хоча б попросити грошей на заміну легкозаймистого облицювання в приміщеннях. Директор установи Сергій Золотухін, як з’ясували пожежники, в Управління праці та соцзахисту СМДА з відповідним клопотанням не звертався.
До того ж із необхідних за нормативами 30 носилок для транспортування важкохворих у наявності лише двоє. Це начальник відділу наглядово-профілактичної діяльності Управління МНС України в Севастополі Борис Василатій прокоментував досить жорстко: «Ми обмежуємо життя людей кількістю носилок».
Директор інтернату виправдовується тим, що колектив робить усе від нього залежне: звільнили від горючого сміття підвали, прибрали електрощитову, відновили пожежний гідрант тощо.