Святкування Дня Незалежності почнеться 22 серпня — керівники, особовий склад та творчі колективи Військово-Морських сил візьмуть участь в організованих Севастопольською міськдержадміністрацією заходах: урочистих зборах та святковому концерті.
Наступного дня в Севастопольській міськдержадміністрації, у штабі Командування ВМС України, у всіх військових частинах та на кораблях українського військового флоту — урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.]
У святкові дні в військових гарнізонах зорганізовано відправу святкових літургій та богослужінь на відзначення 20-ї річниці незалежності, гуманітарні години біля меморіалів, пам’ятних місць, обелісків, вікторини та спортивні змагання, святкові концерти художньої самодіяльності.
Урочисто на кораблях і в частинах українського флоту піднімуть Військово-морські прапори та прапори розцвічування в день свята — 24 серпня. Керівництво українського флоту в цей день візьмуть участь у мітингу та урочистому покладанні квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку.
24 серпня — «День відкритих дверей» на кораблях та в берегових частинах вітчизняного військового флоту. Всі бажаючі зможуть на власні очі пересвідчитися, як і в яких умовах служать наші військові моряки.
О десятій годині вечора 24 серпня небо над Севастополем, Сімферополем та Керчю прикрасить святковий феєрверк.
Севастополь.