Взагалі, якщо бути об’єктивним, то дніпропетровські майстрині вишили лише два з половиною метра цього унікального 60-метрового рушника. А головна його цінність у тому, що складається він із фрагментів, виконаних вишивальницями різних областей України.
На площі біля Спасо-Преображенського собору відбулася церемонія освячення всього полотнища й приєднання до нього рушника від Дніпропетровської області.
Так Дніпропетровщина приєдналася до всеукраїнської акції «Єдина Україна, Схід і Захід разом!». Стартувала вона у Свято-Успенській лаврі в Донецькій області, де було вишито першу частину рушника. Потім полотнище подорожувало по країні — у кожному місті до нього дошивали нову частинку, яка поєднує в собі колорит і традиції регіону. На сьогодні рушник уже побував в 22 регіонах України, зокрема, у Луганській, Вінницькій, Одеській, Івано-Франківській, Миколаївській областях. Дніпропетровський рушник вишила майстриня Тетяна Дидоренко. І звідси рушник поїде до Полтави, затим — у Севастополь.
— Коли мені запропонували взяти участь в акції, у мене одразу виник образ саме цього рушника, — каже автор вишивки Тетяна Дидоренко. — У центрі — силует нашої області з оберегом і написом «Дніпропетровськ». Ми вивчили багато матеріалів з історії вишивки. Усі звикли до чорно-червоних рушників, а ми зробили дуже насичений і різнокольоровий орнамент, адже саме такий характерний для нас. Це багатоцвіття нагадує пахощі квітучого степу.
Завершиться акція на головній площі країни — Майдані Незалежності в переддень однойменного свята.