Президента України Віктора Януковича чекають з офіційним візитом у Туркменістані, повідомив заступник голови Кабінету Міністрів, міністр закордонних справ Туркменістану Рашид Мередов. «Відправляючи мене в Україну, президент нашої держави дав чіткі і ясні орієнтири, доручення в контексті підготовки офіційного візиту Президента України в Туркменістан», — сказав він на зустрічі з В. Януковичем у Криму, повідомляє прес-служба глави української держави.
Сторони обговорили також перспективи взаємовигідного співробітництва. Президент України висловив переконання в необхідності активного політичного діалогу з Туркменістаном: «Нам з нашими партнерами дуже важливо проводити регулярні зустрічі на високому рівні». За його словами, йдеться не лише про підведення підсумків, а й про оцінку перспектив подальшого розвитку двосторонніх взаємин наших країн.
У свою чергу міністр закордонних справ Туркменістану озвучив позицію глави своєї держави: «Президент просив передати, що Туркменістан був, є й залишиться другом України, державою, яка завжди відкрита до співпраці з Україною й бачить у ній свого надійного й довгострокового партнера».
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).