Учора Віктор Ющенко дав показання у справі колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. 
Колишній глава держави запевнив, що не мав повноважень відкликати з Москви делегацію «Нафтогазу». «Це не моя компетенція», — сказав він. На переконання Ющенка, «ці байки, які щедро лунають про те, що хтось когось відкликав, — це спосіб зняти з себе відповідальність». У суді він процитував слова Путіна: «Я лично предложил премьер-министру Украины, приезжайте, подписывайте контракт по 250 долларов за тысячу кубометров, и мы дадим вам право реэкспорта. Хрен с вами. Та отказалась».
Після цього, за словами Ющенка, домовленості на рівні прем’єрів були скасовані, і Дубина сам повернувся з переговорів, «бо два дні ходив коридорами «Газпрому», а переговорів не було».
Водночас, як повідомив УНІАН, В. Ющенко звернувся до суду з проханням залучити як свідка російського прем’єра Володимира Путіна та голову «Газпрому» Олексія Міллера. На його переконання, залучення представників російської сторони дасть змогу об’єктивно з’ясувати умови переговорів та підписання газових контрактів. Утім, сторона обвинувачення відмовилася подавати клопотання про виклик свідків з російської сторони. Заперечив екс-президент і свою причетність до введення компанії «Росукренерго» як посередника на український газовий ринок.
Сама Тимошенко від запитань до екс-президента відмовилася. «Всі пояснення я дам суду». 
Вл. інф.