Футбол. Контрольно-дисциплінарний комітет Союзу європейських футбольних асоціацій завів справи проти Сербії та Албанії за зрив відбірного матчу Євро-2016 в групі І на стадіоні «Партизан» у Белграді. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.
Сербам закидають такі порушення: використання та кидання феєрверків і петард, вибігання вболівальників на поле, незадовільну організацію, а також використання лазерної указки.
Дисциплінарну справу також порушено щодо Футбольної асоціації Албанії за відмову продовжувати гру і використання недозволеного банера.
Справу розглянуть 23 жовтня на засіданні Контрольно-дисциплінарної та етичної інстанції УЄФА.
*** 
Головна європейська футбольна організація відреагувала також і на поведінку вболівальників під час матчу Україна—Македонія, який відбувся 12 жовтня на «Арені Львів».
Федерація футболу України отримала листа про початок дисциплінарного розслідування. Про це повідомив перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов:
— Були зареєстровані такі порушення: расистська поведінка, вболівальники, котрі вибігли на поле, використання піротехнічних засобів і лазерних указок, проблеми з організацією (заблоковані виходи) і навіть продаж алкоголю під час матчу. Сподіваюся, що дискваліфікація («Арени Львів») може бути умовною. Але прогнозувати дуже складно, адже перелік порушень серйозний.
ФФУ впродовж шести днів після отримання цього листа необхідно надати свою аргументацію, яка може посприяти позитивному (у контексті цього питання) рішенню, тобто менш жорстким санкціям.