Комітет з питань охорони здоров’я планує опрацювати протягом дев’ятої сесії Верховної Ради України шостого скликання близько 30 законопроектів
До розгляду в другому читанні планується підготувати проект закону про внесення змін до Закону «Про боротьбу із захворюванням на туберку-льоз» (реєстр. №6037). Проектом закону визначено права та обов’язки хворих на туберкульоз, а також гарантії держави щодо надання медичної допомоги та сприяння формуванню прихильності хворих до лікування. Документом, зокрема, передбачено залучення до виявлення хворих на туберкульоз медичних працівників усіх медичних закладів незалежно від форм власності та підпорядкування, а також медичних працівників, які займаються медичною практикою; розширено контингент осіб, які підлягають відповідним профілактичним медичним оглядам, та поширено вимогу щодо проведення таких оглядів дітям віком до 18 років (у попередній редакції до 14 років).
У комітеті триває робота з підготовки до розгляду в другому читанні законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров’я (щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок) (реєстр. №7007). Документом передбачається заборонити рекламу лікарських засобів, визначити ліцензійні вимоги до виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі ними, повноваження державних органів, що здійснюють ліцензування у зазначеній сфері, тощо.
Згідно із Планом роботи комітету, має бути підготовлено до розгляду в другому читанні законо-проект про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо прискорення надання першої медичної допомоги в невідкладних та екстремальних ситуаціях). Документом (реєстр. №7359) пропонується надати лікарям право на безплатне паркування їх приватних автомобілів у разі, якщо такі автомобілі обладнано спеціальними номерними знаками та стікерами з контактними телефонами відповідного лікаря-водія.
Крім цього, комітет, зокрема, планує у жовтні 2011 року провести виїзне засідання на тему «Про досвід роботи з реформування та оптимізації системи охорони здоров’я населення в Івано-Франківській області» та слухання у комітеті на тему «Про стан надання кардіологічної та кардіохірургічної допомоги населенню України та шляхи його поліпшення».
За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради.