Для розв’язання проблем житлово-комунального господарства у нас достатньо власного газу, який видобувають в Україні і не продають за захмарними цінами. Про це заявив під час прес-конференції в Чернігові голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, повідомила «Голосу України» його прес-служба.

А підвищення тарифів він пояснив тим, що блакитне паливо власного видобутку «кудись забирають і хтось на цьому заробляє». Народний депутат висловив переконання, що населення споживає не вітчизняний, а імпортований газ, через що і змушене платити більше.
Анатолій Гриценко нагадав, що земля та всі її надра належать народу, а тому цілком закономірно, що добуті природні копалини мають споживатись українцями і бути цілком доступними за своєю вартістю. Російський газ, за словами політика, не має турбувати простих громадян взагалі, адже він їм не потрібен.
ДОСЛІВНО
Анатолій Гриценко:
«В Україні є атомна і гідроенергетика, є вугілля і сланцевий газ — море ресурсів. Російський газ потрібен олігархам, які володіють металургійними і хімічними підприємствами, тож нехай вони закуповують собі газ самі за будь-якими цінами».