Після четвертої ночі в Пустомитах Львівської області невідомі підпалили кабінет начальника районного управління Держкомзему Андрія Івасіва. Вогонь знищив в адміністративній будівлі на вулиці Заводській вікна, комп’ютерну техніку і документацію на площі 12 квадратних метрів.
Пустомити — районний центр, землі якого розкинулись навколо Львова на десятки кілометрів. Комерційна ціна однієї сотки землі під індивідуальне будівництво тут сягає до семи тисяч доларів США.
«Ні у кого не виникає сумнівів, що події в Пустомитах є нічим іншим, як замітанням слідів, — прокоментувала подію депутат Львівської облради Ірина Сех. — Зловмисники хотіли спалити все приміщення, щоб знищити документи. Саме шалені ціни на землю привели до численних порушень при виділенні ділянок, до маніпулювання законодавством під час змінювання цільового призначення землі».
Депутати Пустомитівської райради ще в квітні звернулися до голови райдержадміністрації Ігоря Чопка, аби їм надали інформацію про виділення земельних ділянок площею понад півгектара за межами населених пунктів. Але досі не отримали відповіді, хто почав займатися особистим селянським господарством під Львовом. За фактом підпалу порушено кримінальну справу. Правоохоронці провели обшук у квартирі заступника начальника Пустомитівського райуправління Держкомзему.
Львівська область.
Мал. Олександра МОНАСТИРСЬКОГО.