Популярний курорт Лазурне на чорноморському узбережжі Херсонщини може залишитися без керівників місцевого самоврядування — їм «світить» відправлення у виправну колонію.
Прокуратура Скадовського району області порушила стосовно посадових осіб селищної ради кримінальну справу за фактами зловживання владою і порушення правил охорони надр. За версією слідства, ще у вересні минулого року селищна рада примудрилася вилучити з ведення підконтрольного їй комунального підприємства всю систему водопроводу, включаючи мережі, водопровідну вежу та адміністративний будинок. Стратегічний для оздоровниць і жителів Лазурного комплекс передали в оренду приватному підприємцеві, що водночас був директором згаданого КП і жодної ліцензії на видобуток водних ресурсів не мав, підкреслює прес-секретар прокурора Херсонщини Федір Самійленко. А збиток від незаконних маніпуляцій з комунальною власністю за дев’ять місяців становив близько півмільйона гривень.
У прокуратурі зазначають, що це вже не перша кримінальна справа, по якій проходять посадові осиби Лазурненської селищної ради. Ще торік Херсонська природоохоронна прокуратура встановила, що з дозволу керівників ради, але без санкції екологічних відомств на околиці селища під приводом «старості» знесли кілька сотень тополь і акацій. Призначена слідством експертиза показала: більша частина насаджень була цілком здорова і могла зеленіти ще багато років.
Однак було вже пізно — дерева порубали на дрова для опалення будинку все тієї ж селищної ради. Втім, судові слухання по цій справі ще не почалися, каже Херсонський природоохоронний прокурор Ольга Абрамова.
Херсонська область.