13—14 серпня у Луцьку відбувся фестиваль «Пісні Великої Волині». Чому Великої? Річ у тім, що в різні часи до регіону входило багато містечок, які нині належать сусіднім областям. У Луцьку вирішили зібрати весь свій фольклорний спадок і продемонструвати його під час фестивалю. Так, на сцені за два дні виступили аматорські колективи і вокалісти з Волинської, Рівненської, Житомирської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської областей, а також із Берестейщини (Білорусь) і Підляшшя (Польща).
До речі, свято зібрало не лише співаків і танцюристів, а й народних умільців, бджолярів і навіть фотомайстрів. Мешканцям Луцька показали фотовиставку «Визначні місця Великої Волині» та виставку майстрів народного мистецтва «Барви Волині». На Театральному майдані працювали етномістечка, відбувалися майстер-класи з образотворчого мистецтва. У неділю ранкове дійство розпочалося з освячення букетів-маковійчиків і фольклорної вистави «Спасівська квітка».
Організаторами фестивалю стали обласне управління культури і туризму, навчально-методичний центр культури Волині, а головним спонсором — благодійний фонд голови облдержадміністрації Бориса Клімчука «Рідна Волинь».
Волинська область.