Пенсійна реформа, ініційована урядом за вказівкою МВФ, позбавляє українську молодь майбутнього. Адже в Україні не збільшується кількість робочих місць. Про це сказав лідер комуністів Петро Симоненко. Через це молодь, на думку народного депутата, не має можливості створити повноцінну родину.
«Ми повинні повернути керованість державними процесами, і виконавча влада має не обслуговувати інтереси капіталу, а чітко відстежувати ті процеси, які відбуваються. Адже за роки незалежності в Україні не розроблено програму розвитку продуктивних сил! А якщо немає такої програми, то тоді держава не планує кількості робочих місць, новітніх технологій, розвитку регіональних продуктивних сил», — додав лідер Компартії.
Крім того, на його переконання, українська молодь сьогодні не вірить у те, що держава може розв’язати її нагальні проблеми.
«Ми сьогодні повинні звернути увагу взагалі на питання, як громадяни, а особливо молодь, ставляться до власної держави. Соціологічні дослідження показують: 37 відсотків української молоді не вважають, що українська держава може захищати їхні інтереси», — зазначив лідер комуністів.
За словами Петра Симоненка, повідомляє прес-служба КПУ, за роки незалежності в Україні значно посилилась соціальне напруження, і саме в ці роки відбулась найпотужніша хвиля трудової міграції, через що від 5 до 7 мільйонів українців працюють за кордоном.