Учора Печерський районний суд Києва продовжив допит свідків у справі екс-прем’єр-міністра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, яку обвинувачують у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів у 2009 році.
Як відомо, Юлії Тимошенко закидають, що вона підписала директиви уряду на укладення газових контрактів між «Нафтогазом» та «Газпромом», на що не мала повноважень згідно із законом «Про Кабінет Міністрів» та Регламентом Кабміну. 
Тим часом кілька громадських організацій звернулися до суду з проханням змінити підсудній запобіжний захід. Суддя Родіон Кірєєв пообіцяв розглянути його після допиту свідків (на момент здачі номера рішення суду щодо цього не було відоме). Крім того, акції протесту проти арешту екс-прем’єра тривають не лише в регіонах нашої країни. 
Ще не поставлена крапка у газовому питанні, а лідеру «Батьківщини» закидають новий кримінал — причетність до вбивства Євгена Щербаня. Відповідна інформація, як повідомив перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв’ю «Фокусу», нібито міститься у матеріалах справи проти Павла Лазаренка в США.
«Повідомлення щодо причетності екс-прем’єра Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році має бути ретельно перевірено, — переконаний народний депутат Володимир Олійник (Партія регіонів). — Треба отримати в рамках правової допомоги матеріали із США і, безперечно, дати кінцеву оцінку, чи є там ознаки злочину, наскільки є докази для того, щоб матеріали направити в суд і ухвалити остаточне рішення», — цитує слова парламентарія прес-служба партії.
Вл. інф.
Біля Печерського суду столиці тривають громадські акції.
Фото Андрія КРИМСЬКОГО.