Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 6-й тур. 
12 серпня. «Кривбас» — «Ворскла». 0:0. 7 500 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь).
13 серпня. «Дніпро» — «Шахтар». 1:3. 31 003 глядачі. Рефері —Абдула (Харків). Голи: Калинич, 81 — Адріано, 6, Жадсон, 45+1, Фернандіньо, 59. Вилучено Калинича («Дніпро», 83, удар суперника ліктем в обличчя у боротьбі за м’яч).
«Карпати» — «Зоря». 2:1. 9 800 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Лукас, 40, 42 — Ощипко, 38 (у власні ворота). На 2-й хвилині Ткачук («Карпати») не реалізував пенальті. Вилучено Мілька («Зоря», 39, небезпечна атака суперника, котрий володів м’ячем, з ризиком нанесення травми).
«Арсенал» — «Динамо». 0:2. 6 300 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Шевченко, 37 (п), Ідейє, 39. Вилучено Гармаша («Динамо», 23, нецензурні і образливі вислові на адресу рефері).
«Оболонь» — «Металіст». 3:3. 4 500 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Голи: Пластун, 10 (п), Мандзюк, 58, Котенко, 67 — Крістальдо, 29, Гав’єр, 34, Пластун, 77 (у власні ворота). На 72-й хвилині Девич («Металіст») не реалізував пенальті. Вилучено Гав’єра («Металіст», 90+4).
14 серпня. «Волинь» — «Олександрія». 3:1. 4 200 глядачів. Рефері — Іванов (Макіївка). Голи: Шиков, 6, 55, Майкон, 21 — Таргамадзе, 85 (п).
«Іллічівець» — «Чорноморець». 1:1. 8 500 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Ярошенко, 67 (п) — Полянський, 85 (у власні ворота). Вилучено Яворського («Іллічівець», 65, друге попередження).
Матч «Металург» — «Таврія» відбувся вчора пізно ввечері. Його результат повідомимо в наступному числі газети.
Бомбардири: Майкон («Волинь») — 7 м’ячів, Ідейє («Динамо») — 5, Гав’єр («Металіст») — 5, Антонов («Дніпро») — 4.
Роль центрального в турі заздалегідь відводилася поєдинку в Дніпропетровську. Але очікуваного надпротистояння не вийшло. Просто «Шахтар» переконливо довів, що зараз він сильніший за «Дніпро». До речі, подібну думку висловив і наставник дніпропетровців Гуанде Рамос.
— Складний був для нас матч, — сказав він. — Дуже швидко «Шахтар» вийшов уперед, і нам не вдалося реалізувати все заплановане. Якщо ми йшли атакувати далеко на чужу половину поля, то контратаки за участю швидких донецьких футболістів нас заставали зненацька. Подібним робом ми отримали другий і третій голи. Ще не закритий трансферний ринок, і ми намагатимемося підсилюватися. Є необхідність придбати двох центральних оборонців. Сподіваюся, що встигнемо це зробити.
Справді, якщо в нападі дніпряни діють досить цікаво і привабливо, то в обороні у них є багато проблем. І ще про одне. Можна було б вважати успішним дебют у складі «Дніпра» хорватського форварда Калинича. Адже він забив м’яча. Але і червону картку примудрився заробити. А це вже ложка дьогтю...
Гостротою відзначалися обидва київські поєдинки. «Динамо» на своєму полі «в гостях» грало проти «Арсенала». «Господарі» були готові дати справжній бій іменитим землякам. А тут ще й динамівець Гармаш підвів команду і заробив червону картку. Здавалося, що «каноніри» неодмінно доб’ються бажаного. Але прикрий випадок з півоборонцем, навпаки, згуртував біло-синіх. Команду вів уперед її найзірковіший футболіст Андрій Шевченко. Він був у центрі подій, коли «Динамо» двічі добилося успіху. Андрій упевнено реалізував пенальті, абсолютно справедливо призначений рефері, а потім блискучим пасом вивів на ударну позицію Ідейє.
На жаль, в одному із зіткнень у другому таймі ветеран «Динамо» отримав удар в обличчя. Спочатку, після допомоги лікарів, Шева продовжив гру. Але згодом сам попросив заміну. Після зустрічі Шевченка відвезли до лікарні, де йому поставили невтішний діагноз: перелом скули. І, швидше за все, він пропустить обидва матчі з болгарським «Літексом» у Лізі Європи.
Була близька до перемоги над «Металістом» столична «Оболонь». Як відомо, кияни перед цією зустріччю (впродовж п’яти турів) не забили жодного м’яча. Тому пивоварна компанія «Оболонь», котра спонсорує цей клуб, оголосила про оригінальну нагороду футболістові, який заб’є гол у ворота «Металіста», — 100 (!) літрів пива.
Цей факт і, напевно, інші причини змусили господарів поля грати максимально зібрано. Отже, матч відбувався особливо гостро й безкомпромісно. І харків’янам лише завдяки вищій майстерності та вольовим якостям удалося уникнути поразки.
Насамкінець варто сказати про те, що першу перемогу в чемпіонаті здобули львівські «Карпати». Тож, можливо, чорна смуга в житті цього колективу минулася.
Андрій Шевченко провів матч на дуже високому рівні, але, на жаль, зазнав травми обличчя.
 
Іспанський півоборонець «Карпат» Лукас (на передньому плані) забив два м’ячі у першому переможному матчі львів’ян.
Фото (спеціально для «Голосу України») Євгена КРАВСА і Володимира КОТЛЕНКА.