У Гадяцькому районі правоохоронці затримали викрадачів трансформаторів. Два харків’янина (одному з них 28 років, другий — на сім років молодший) почали тут свій «промисел» наприкінці минулого місяця, однак надовго розвернутися їм на Полтавщині не вдалося. Хоча збитків таки завдали, пошкодивши в селах кілька трансформаторів . Звісно, в останніх їх цікавила лише мідна обмотка електрокотушок, яку можна вигідно здати на металобрухт.
Свою першу «операцію» на Полтавщині ці двоє почали в одному із сіл у Лохвицькому районі, куди потрапили майже випадково — підвозили знайому. Однак спроба крадіжки трансформатора виявилася невдалою, оскільки місцеві мешканці були насторожі. Тому далі зловмисники діяли обережніше. Заздалегідь об’їжджаючи малонаселені села вже в Гадяцькому районі, вони визначали безпечніші об’єкти для крадіжок. А невдовзі навіть світлі серпневі ночі стали по-справжньому темними для жителів сіл Запсільське та Тютюрівщина, які опинилися без електропостачання. Незабаром «посланці пітьми», як їх назвали постраждалі селяни, знову повернулися до Гадяцького району. Діяли вже за відпрацьованим планом, скоївши чергову крадіжку трансформатора поблизу одного із сіл, але на під’їзді до села Вельбівки були затримані працівниками Гадяцького районного відділу міліції.
Проти злодіїв порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно групою осіб), їм загрожує до п’яти років позбавлення волі. Окрім того, ВАТ «Полтаваобленерго» оцінює збитки підприємства у 90 тисяч гривень.