Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що державі треба брати приклад із соціально відповідального бізнесу у справі підтримки фізичної культури і спорту.
На його переконання, сьогодні в Україні відбуваються парадоксальні речі, коли держава, в розумінні центральна чи місцева влада, здебільшого закриває чи руйнує спортивну інфраструктуру. Зокрема, М. Томенко зауважив, що коли йдеться про такі види спорту, як, наприклад, великий теніс, то в Києві за останні роки ліквідована ціла низка місць для занять цим видом спорту.
Натомість, за його словами, є й позитивні приклади, коли соціально відповідальний бізнес за власні кошти будує тенісні корти і залучає дітей та молодих людей до занять цим видом спорту зокрема, та фізичною культурою і спортом загалом. Як приклад він навів тенісний клуб на Рівненщині, створений під керівництвом Володимира Ковальця, де було збудовано дев’ять ґрунтових тенісних кортів та два закриті корти, на яких тренуються понад двісті дітей та молодих людей із цього регіону. Перебуваючи на Рівненщині, заступник глави парламенту відвідав ці тренування і передав в подарунок ракетки та аксесуари для занять великим тенісом. Він наголосив, що всіляко підтримує такі ініціативи, коли підприємці вкладають свої кошти в розвиток фізичної культури і спорту, оскільки «сьогодні складається ситуація, коли держава, визначивши пріоритетною підготовку до Євро-2012, фактично відмовилася фінансувати розвиток усіх інших видів спорту».
Прес-служба Миколи ТОМЕНКА.