У рамках підготовки до проведення першого Міжпарламентського засідання з проблем законодавства в сфері безпеки дорожнього руху голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець провів зустріч з представниками ринку страхових послуг.
У ній, як повідомили «Голосу України» у прес-службі комітету, участь взяли: народний депутат Олександр Скибінецький, президент всеукраїнської громадської організації «Асоціація безпеки дорожнього руху» Михайло Берлін, голова ради Ліги страхових організацій Олександр Філонюк, заступник генерального директора Моторного (транспортного) страхового бюро Іван Гумінський та представники провідних страхових компаній.
Безпека дорожнього руху набула в Україні масштабів національної проблеми, зауважив під час зустрічі Віктор Швець. Він окреслив очікувані результати від Міжпарламентського засідання, а також заплановані та вжиті з боку Комітету та Верховної Ради заходи щодо його проведення. В. Швець зазначив також, що керівництво парламенту та його апарат повністю підтримують проведення цієї зустрічі. Так, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, за словами депутата, направив листи щодо підтримки її організації та проведення до Президента та Прем’єр-міністра.
У процесі забезпечення безпеки дорожнього руху, на думку голови комітету, особлива роль належить цивілізованому страховому ринку. 
Тож він закликав страховиків долучитися до розробки змін до чинного законодавства, а також посилити просвітницьку роботу. У свою чергу, представники страхового бізнесу та громадських об’єднань висловили готовність приєднатися до підготовки Міжпарламентської зустрічі та розробки законодавчих ініціатив.
Вл. інф.