Апеляційний суд Києва відмовив у розгляді апеляції на постанову Печерського районного суду. Таке рішення головуюча суддя Ольга Єфімова ухвалила після наради в дорадчій кімнаті.
Сторона захисту, як повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко, посилаючись на норми українського та міжнародного законодавства, заявила право на оскарження рішення Печерського суду про взяття екс-прем’єра під варту. Проте представники сторони державного обвинувачення виступили проти розгляду скарги. «Кримінально-процесуальний кодекс не відносить постанову суду першої інстанції про обрання, зміну чи скасування міри запобіжного заходу підсудної до судових рішень, на які може бути подана апеляція, на підставі чого прошу відмовити у прийнятті апеляції від захисників Юлії Тимошенко», — зауважив прокурор.
Нагадаємо, напередодні суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв залишив без задоволення клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу зі взяття під варту на взяття Ю. Тимошенко на поруки. Розгляд справи екс-прем’єра суд продовжить 15 серпня.
Відмову Апеляційного суду адвокат Юрій Сухов назвав «судовим бєспрєдєлом». «Єдина надія на четверту владу залишилась, тому що третя влада абсолютно не працює. Після сьогоднішнього рішення я можу сказати свою особисту думку, що судочинства в Україні немає... Це просто судовий бєспрєдєл, коли людина арештована і вона не може оскаржити це рішення», — наголосив він.
Водночас адвокат заявив, що сторона захисту звертатиметься до Верховного Суду України щодо незаконності арешту Юлії Тимошенко. «Це абсурдне рішення, і зрозуміло, що воно буде предметом дослідження в Європейському суді з прав людини. Безумовно, ми звернемося до Верховного Суду. Я подам свою касацію на це рішення. Я знаю, що Верховний Суд, швидше за все, вчинить так само, оскільки правосуддя в Україні немає», — сказав Юрій Сухов.
До речі, в Європейському суді з прав людини вже є скарга Ю. Тимошенко щодо незаконності її кримінального переслідування. Коли розглядатиметься ця справа, наразі невідомо.
Вл. інф.