Близько 10 тисяч євро знайшли двоє австрійських школярів під час екскурсії у місті Фельдкірх. І віднесли гроші в бюро знахідок, що вельми здивувало його працівників.
За місцевими законами, якщо власник гаманця знайдеться, хлопці отримають 10 відсотків від двох тисяч євро та 5 відсотків від загальної суми. А якщо роззява не з’явиться упродовж року, підлітки заберуть усі гроші.
* * *
У Білорусі висловлюють невдоволення владою мовчанням, в Чилі, протестуючи, — танцюють. Тутешні студенти у такий спосіб вимагають освітньої реформи, зменшення плати за навчання та проїзні квитки.
Сильні у математиці 
На 18-й Міжнародній математичній олімпіаді для студентів у Болгарії команда Київського національного університету імені Т. Шевченка виборола друге місце. Переможцями двох попередніх змагань, до речі, теж були студенти КНУ.
В олімпіаді взяли участь студенти 11 ВНЗ, а також збірні України та Ізраїлю.
Лідер нашої команди — п’ятикурсник Данило Радченко — виборов гран-прі.
Будують, а не закривають
Діти на Рівненщині навчатимуться у комфортних умовах. На це розрахована обласна програма, прийнята після інвентаризації 21 аварійної школи.
В області шкільні новосілля — не рідкість. У нових сучасних закладах, зокрема, віднедавна навчаються у селах Познань Рокитнівського та Богуші Березнівського районів.
А 1 вересня сядуть за парти нової ЗОШ діти Мульчиці Володимирецького району.
Завершать до кінця року і першу чергу ЗОШ на 340 учнів у селі Берестя Дубровицького району, на 135 учнівських місць у селі Будераж Здолбунівського району.
Добудовують другу чергу школи у Тинному Сарненського району (на 1100 місць). Цьогоріч будівельники планують завершити тут ще два запроектовані блоки.
Олександра ЮРКОВА.
Рівне.