Комітет з питань охорони здоров’я упродовж восьмої сесії Верховної Ради України шостого скликання розглянув на засіданнях близько 50 питань
Як повідомили Інформаційному управлінню апарату Верховної Ради України у секретаріаті комітету, серед основних проектів законодавчих актів, підготовлених комітетом до розгляду у сесійній залі, — законопроекти «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо удосконалення надання медичної допомоги» (реєстр. №8602) та «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві» (реєстр. №8603), прийняті Верховною Радою в цілому як закони та підписані Президентом.
Законом «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо удосконалення надання медичної допомоги», зокрема, встановлюється, що медична допомога за видами поділяється на первинну, вторинну (спеціалізовану), третинну (високоспеціалізовану) та екстрену медичну допомогу. Крім цього, законодавчим актом вперше в країні пропонується впровадження паліативної допомоги. 
Вона надається пацієнтам на останніх стадіях перебігу невиліковних захворювань і включає комплекс заходів, спрямованих на полегшення їх фізичних та емоційних страждань, а також надання психосоціальної і моральної підтримки сім’ї таких пацієнтів.
Відповідно до Закону «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві», визначено організаційні та правові засади реформування системи охорони здоров’я у пілотних регіонах — Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві та врегульовано питання надання первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної та екстреної медичної допомоги та фінансово-економічного забезпечення функціонування системи охорони здоров’я та оплати праці медичних працівників у пілотних регіонах.