Бокс. Чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко може готуватися до поєдинку з польським боксером Томашом Адамеком у Києві. Про такий варіант підготовки до бою, котрий має відбутися 10 вересня, Кличко заявив позавчора на прес-конференції в столиці України.

«Якщо буде необхідно, я можу готуватися і в Києві, — сказав чемпіон. — Дізнавшись про те, що відбувається в Україні, я перервав тренування і повернувся додому, оскільки розумію, що справжній бій за демократичні цінності розгорнеться саме тут — в Україні. Я не можу бути стороннім спостерігачем у такій ситуації».
Теніс. Монреаль (Канада). Турнір ATP. Кубок Роджерса. Призовий фонд — 3 000 000 доларів США. Перший раунд. Сергій Стаховський (Україна) — Філіп Кольшрайбер (Німеччина). 6:2, 7:5.
Футбол. Тепер вже екс-нападник англійського «Блекберна» Нікола Калинич підписав контракт із дніпропетровським «Дніпром». Сума трансферу становить приблизно 6 мільйонів євро. Калинич стане одним з найбільш високооплачуваних гравців «Дніпра», а його контракт розрахований на чотири роки.
Ще вчора Нікола перебував  у таборі національної збірної Хорватії, котра провела товариський поєдинок в Ірландії з господарями поля. Одразу після завершення зустрічі Калинич мав вирушити до Дніпропетровська. Не виключено, що форвард дебютуваватиме в новому клубі 13 серпня в матчі чемпіонату Прем’єр-ліги з «Шахтарем».
Хокей. Клуб зі Львова, котрий має поки що умовну назву ХК «ЛАЗ», подав заявку на участь в Професіональній хокейній лізі України наступного сезону. Позавчора львівські хокеїсти пройшли медичний огляд. І тепер почнуть тренувальний процес в Новояворівську, що на Львівщині.
Є інформація, що керівництво клубу довірило посаду тренера білоруському фахівцеві Денису Булгакову. Раніше 33-річний вихованець мінської «Юності» протягом шести років пропрацював асистентом тренера ХК «Брест». Поки прізвища гравців львівського колективу не розголошуються. Хоча відомо, що серед кандидатів є як українські виконавці, так і легіонери з найближчого зарубіжжя. Також стало відомо, що відповідно до вимог ПХЛ при клубі буде створена дитяча хокейна школа «Галичина», до якої наберуть дітей 2001 року народження.
***
Чемпіон України ХК «Донбас» на зборі в Словаччині провів ще два контрольні поєдинки проти місцевих клубів. «Донбас» — «Жиліна». 0:4 (0:1, 0:2, 0:1). «Донбас» — «Нітра». 3:1 (1:0, 1:0, 1:1). Нагадаємо, що в першому матчі донеччани переграли «Жиліну» з рахунком 6:1.
Стрільба із лука. Огден (США). Кубок світу. 3-й етап. Класичний лук. Жінки. Командна першість. Українки настріляли «золото». Фінал. Україна (Мільченко, Палеха, Яворська) — Індія. 213:210.
Чоловіки. За третє місце. Україна (Грачов, Івашко, Рубан) — Індія. 222:218.
Дмитро Грачов здобув срібну медаль в індивідуальних змаганнях. А в командному міксті він разом з Ніною Мільченко став бронзовим призером.