Студенти 75 вищих навчальних закладів України візьмуть участь у ХХVІ Всесвітній літній Універсіаді в місті Шенжені (Китай), котра відбудеться 12—23 серпня. Зокрема, честь українського прапора захищатимуть представники
Національного університету фізичного виховання та спорту України (29 спортовців), Харківської державної академії фізичної культури (26), Тернопільського національного економічного університету (19), Львівського державного університету фізичної культури (16), Хмельницького національного університету (10) тощо.
Як розповів кореспондентові «Голосу України» генеральний секретар Студентської спортивної спілки України Валентин Гаврилко, в Універсіаді братимуть участь наші спортивні команди з легкої атлетики, плавання, стрибків у воду, баскетболу (чоловіки), фехтування, футболу, спортивної гімнастики, художньої гімнастики, дзюдо, великого і настільного тенісу, волейболу (жінки і чоловіки), тхеквандо, стрільби з лука, пляжного волейболу, кульової стрільби, важкої атлетики, шахів, аеробіки, велоспорту. До складу вітчизняних команд увійшли 224 спортовці, 59 тренерів та 16 суддів.
Звичайно, ми бажаємо всім нашим хлопцям і дівчатам успішно скласти літню спортивну сесію. Але особливий інтерес у нас до футбольного колективу, котрий очолює заслужений тренер України Володимир Лозинський. Нагадаємо, що на двох попередніх Універсіадах Володимир Федорович приводив український колектив до «золотої» гавані. А, як кажуть, Бог любить трійцю. І ми радітимемо, якщо це підтвердять і наші футболісти.