Футбол. Київ. Міжнародний турнір (U-21). ІХ Меморіал Валерія Лобановського. Матчі 1/2 фіналу. 9 серпня.
Стадіон імені Валерія Лобановського. Узбекистан — Сербія. 2:0.
Україна — Ізраїль. 3:0. Голи: Гармаш, 54, Чайковський, 59, Путраш, 90+1.
Україна: Березовський, Бутко (Гречишкін, 61), Парцванія, Путраш, Опанасенко, Віценець (Хомченовський, 70), Гармаш (Іванко, 70), Єременко (Федотов, 70, Будник, 88), Пластун, Чайковський (Причиненко, 61), Бабир (Шахов, 61). Тренер — Павло Яковенко.
Рефері — Валентин Коваленко (Узбекистан).
Стадіон «Оболонь-Арена». 3 000 глядачів. 16 градусів. Дощ.
Нова «молодіжка» цим поєдинком символічно розпочала новий дворічний шлях до мети. В її складі залишилася група гравців, котрі виступали за старшу команду. Нагадаємо, що той колектив у червні нинішнього року виступав у фіналі Євро для 21-річних у Данії. Отже, до збірної нового скликання «у спадок» передали Дениса Гармаша, Богдана Бутка, Віталія Віценця, Темура Парцванію та Ігоря Чайковського. Та й інші готувалася за програмою, розробленою Павлом Яковенком, під безпосереднім керівництвом Олега Кузнєцова. Відтепер завдання цього колективу — здобути путівку на Євро-2013. Відбірний цикл українці розпочнуть 6 вересня матчем проти Словенії.
Але повернемося на затишний клубний стадіон «Оболоні», на турнір пам’яті великого тренера. Поєдинок проти ізраїльтян відбувався під акомпанемент рясного дощу. Спочатку гості були трохи активнішіми. Натомість наші дуже зібрано і дисципліновано діяли в обороні. І паралельно налагоджували зв’язки. Однак згодом українці досить ґрунтовно захопили ініціативу. Запам’ятався удар головою Ігоря Пластуна прямісінько у «дев’ятку». Та якимось дивом воротар збірної Ізраїля Борис Клейман зреагував на нього і відвів загрозу.
Другий тайм проходив за помітної переваги господарів. Вони діяли злагоджено і доволі конструктивно, забили дуже красиві м’ячі. Спершу Гармаш влучив зблизька після того, як його на зручну позицію вивели Віценець і Олексій Бабир.
За п’ять хвилин потому Бабир знову опинився в центрі уваги. Він з лівого флангу зробив передачу на Чайковського. І той, з його далеко не баскетбольним зростом, ударом головою вразив порожній кут. Нарешті, вже в компенсований час крапку на рідному стадіоні поставив гравець «Оболоні» Юрій Путраш.
Либонь, це був не оптимальний склад нашої команди. Певні ударні сили Павло Яковенко, мабуть, залишив у запасі для фінального поєдинку. Після зустрічі він так прокоментував перебіг  подій:
— Це дуже важливий турнір, присвячений видатній людині. Головне, що є відмінна можливість перевірити багатьох кандидатів. У конкретному матчі всі віддавалися боротьбі повністю, обидва тайми провели рівно, з великою самовіддачею.
В підсумку здобули добрий результат. За це велика подяка хлопцям. Гадаю, що наша команда перспективна.
Отже, українська збірна вийшла до фіналу, де вчора ввечері на стадіоні імені Валерія Лобановського зустрілася з узбеками. Це олімпійська команда, де гравці старші за віком від наших. Розповідь про цей поєдинок опублікуємо в наступному числі нашої газети.
Ігор Пластун (праворуч) на рідному полі почувався мов риба у воді.
 
У польоті Ігор Чайковський — за мить м’яч опиниться у воротах.
Фото Андрія  КРИМСЬКОГО.