Працівники обласного управління боротьби з організованою злочинністю викрили групу зловмисників, які викрадали газоконденсат із магістрального газогону. Їх затримали на гарячому, коли вони вже зробили врізку й наповнювали пальним п’ятитонну цистерну автомашини «Урал».
А «присмокталися» злодюги до труби за сім кілометрів від села Лободіного Гадяцького району. Качали конденсат за допомогою саморобного бура та шланга. Намагаючись утекти від переслідування убозівців та спецпідрозділу «Сокіл», викрадачі вивели правоохоронців на територію одного з державних підприємств, де, як стало відомо, вони завжди й зберігали викрадене пальне.
До групи розкрадачів входили восьмеро мешканців Гадяцького району. Слідчі встановили, що групу організував та очолив 35-річний заступник директора того ж таки держпідприємства. Половину співучасників об’єднувало не тільки земляцтво та відсутність постійної роботи, а й кримінальне минуле. Всі четверо вже «притягувалися» за крадіжки (навіть наймолодший — 
17-річний хлопець), а керівник групи — ще й за розтрату майна. Усім фігурантам справи загрожує від 3 до 8 років ув’язнення за крадіжку та ушкодження об’єктів магістральних газопроводів.