Щороку в селі Капулівка Нікопольського району на могилі кошового отамана Івана Сірка збираються сотні представників козацьких дружин із усіх куточків України та Росії.
Цього року козацтво та представники обласної і районної влади знову вшанували пам’ять видатного сина українського народу. 331 рік тому завершився життєвий шлях непереможного козацького отамана.
— Патріотичне виховання і розвиток культурних традицій Придніпров’я — один із пріоритетних напрямів роботи обласної влади, зокрема, й популяризація козацького виховання. Адже це не тільки героїчне минуле, це ще й гідний приклад для наслідування, — сказав на урочистостях голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.
Під час церемонії покладання квітів до кургану-могили кошового отамана Івана Сірка лунали гарматні постріли. А потім гості свята відвідали новозбудовані капличку та козацьку вежу, оглянули виставки козацької зброї та обладунку капулівських козаків. За традицією, на Співочому полі, поблизу кургану, відбувся концерт, на якому лунали козацькі пісні.