Печерський районний суд міста Києва вчора продовжив розгляд кримінальної справи, порушеної проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Саму обвинувачену доставили до суду більше ніж за дві години до початку засідання. Даний факт однопартійці Ю. Тимошенко відразу розцінили як катування.

«Її навмисне піднімають удосвіта, безпричинно привозять із СІЗО до Печерського райсуду за три години до початку так званого судового засідання і тримають у кам’яному мішку — маленькому приміщенні із ґратами», — йдеться у повідомленні прес-служби партії. Партійці вважають це «очевидним психологічним впливом на Тимошенко, намаганням максимально унеможливити осмислену підготовку до захисту».
У свою чергу, адвокат Юлії Тимошенко Микола Сірий вимагав відводу двох прокурорів — Лілії Фролової та Олександра Микитенка. Обґрунтовуючи свою заяву, захисник заявив, зокрема, що прокурор Лілія Фролова є упередженою, оскільки підтримала обвинувальний висновок, «оформлений з грубими порушеннями». Крім того, за словами адвоката, завдяки прокурору він був позбавлений можливості захистити Тимошенко під час зміни їй запобіжного заходу, оскільки копія відповідного клопотання навіть не була надана адвокатам. Проте Лілія Фролова заяви адвоката вважає «голослівними, а відводи необґрунтованими». Клопотання про зміну запобіжного заходу, підкреслила вона, було подано усно, що не заборонено законодавством.
Після наради в дорадчій кімнаті суддя відмовив захисту у відводі прокурорів. Родіон Кірєєв обґрунтував рішення тим, що заява стосовно упередженості прокурорів «не містить належного підтвердження даних». 
Зважаючи на те, що підсудна перебуває під вартою, суддя надав їй час для відпочинку. Одразу після перерви розпочався допит свідків. 
Тим часом захист, за словами Юрія Сухова, й надалі домагатиметься закриття кримінальної справи за відсутністю події злочину, заявляючи відповідні клопотання. Наразі в п’ятницю Апеляційний суд міста Києва має розглянути апеляцію лідера «Батьківщини» стосовно рішення Печерського районного суду міста Києва про зміну міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту.
Вл. інф.