Прес-служба Кремля підтвердила, що зустріч Дмитра Медведєва і Віктора Януковича відбудеться 11 серпня — на запрошення Президента РФ, який проводить у Сочі свою відпустку.
Неофіційно повідомлялося, що така зустріч відкладалася з весни. Востаннє вона була негласно призначена на кінець липня, на День ВМФ Росії, у зв’язку з яким очікувався візит Медведєва в Севастополь. Однак візит не відбувся. 
Нагадаємо, що відразу після перемоги Януковича на виборах Президента України він зустрічався з першими особами російської держави мало не кожні кілька тижнів. Однак з весни цього року переговори на найвищому рівні вочевидь застопорилися. Востаннє Медведєв і Янукович бачилися у квітні.
Головною причиною похолодання у відносинах стала суперечка з газових питань, що триває, передусім — ціни за контрактом 2009 року та відмова української сторони об’єднати «Газпром» і «Нафтогаз» на умовах Москви. Наприкінці червня Янукович ще раз заявив, що розраховує на поступки Росії в питанні ціни на газ — аж до зниження майже на 20%. Натомість Україна пропонує Росії та іншим європейським країнам брати участь у модернізації української газотранспортної системи. Втім, напередодні переговорів у Сочі і в Києві, і в Москві говорять про готовність сторін до взаємовигідного діалогу.